Det som förknippar Sport och teknologi är allt det som rör de redskap, den kunskap och de perfekta utrustningar som gör att det är möjligt att på tusendelar av en sekund kunna se vem som har vunnit på 100 meter löpning eller 50 meter frisim. Om det ska gås in lite mera på detta så måste de olika grupperna inom sport och teknologi delas upp. Här kommer dessa då att indelas i kunskap, utrustning samt verktyg. Kunskapen kommer att vara det moderna tekniska sättet att tänka för att lägga upp träningen. Utrustningen kommer att vara alla elektroniska saker som måste finnas vid matcher och tävlingar. Verktygen kommer att vara de som den som utövar sporten använder i sin sport.

I det fallet ska det då börjas med utrustningen som krävs för att olika galor, turneringar och matcher ska kunna utföras på ett precist sätt. Här handlar det då om en samverkan mellan alla de som deltar och eventuella kameror, utrustning för tidtagning samt allt annat som ska ses när något viktigt händer kombineras.

Då det gäller kunskapen så kommer detta att vara något som har att göra med allt det du stoppar i dig för att orka med dina träning. Hur du bäst utför din träning för att få det mest optimala resultatet och utvecklas på ett maximalt sätt. Detta kommer även att innebära kunskapen om att skydda sig mot skador samt hur det går till att bäst läka de skador som trots allt uppstår.

Kanske kommer mest av teknologin inom sporten ändå att finnas i alla de olika verktyg de som utöver sporten använder. Här kan bland annat tas alla de badminton och tennisracketar som tidigare användes i en jämförelse med de som används idag. Tidigare var ett tennisrack skapat i trä och var egentligen ett ganska tungt och otympligt redskap. Idag kommer dessa att vara lätta och hålla en mycket hög kvalitet samt vara tillverkade i kompositmaterial. Detta gör att det blir mycket väl balanserade och tappar aldrig sin form. På så sätt har allt från hockeyklubbor till sportskor utvecklats, och detta har medfört att teknologin har hjälpt många att bli både världsmästare och att slå många världsrekord. Helt enkelt så hör teknologi och sport ihop, som man och kvinna i ett giftermål.