För att kunna utöva cykelsport är den absolut viktigaste delen av utrustningen naturligtvis cykeln. Utöver cyklistens egen uthållighet och styrka kan cykeln sägas vara den största bidragande orsaken till framgång eller nederlag i en tävling, och det är självklart anledningen till att racingcyklar är teknologiskt avancerade och noggrant utvecklade för att kunna framföras med så hög hastighet som möjligt.

Det har bland annat medfört att cyklarnas ramar tillverkas av material som är starka men samtidigt mycket lätta, till exempel kolfiber, och att racingcyklars styren sitter lägre än sadeln, för att cyklisten ska hamna i en mer aerodynamisk position. Även hjulen påverkar till stor del cykelns prestation. Hjulen på racingcyklar är betydligt smalare än en vanlig stadscykel, och hjulens kant kan också utformas för att göra dem mer aerodynamiska.

All den teknologi och de avancerade material som ligger bakom moderna racingcyklar medför dock även den nackdelen att de är mycket dyra. Om du skulle vilja ta ditt motionscyklande till nästa nivå, eller till och med funderar på att börja tävla, och skulle vilja investera i en racingcykel, kommer du därför sannolikt att behöva spara ihop pengar eller på annat sätt finansiera köpet. Om du inte vill vänta kan en lösning vara att ta ett lån från Snabbfinans.se. Då kan du trampa iväg med din nya cykel direkt, och betala tillbaka lånet när du har pengar.