I Sverige finns det flera moderna arenor. I de flesta stora städer finns det arenor där man kan se på såväl idrotts- som musikevenemang av stora mått. I Stokcholm finns Friends Arena som rymmer upp till 75 000 gäster beroende på evenemang. I Göteborg finns arenan Ullevi där man kan ta emot 43 000 personer. I Malmö finns stadion som ger plats för 26 500 besökare. Det finns plats för många olika evenemang i Sverige både när det gäller nationella händelser liksom internationella sådana. Att vara på en fullsatt arena är en fantastisk känsla.

Musik på Tele2 Arena

 

På Tele2 Arenan i Stockholm kan man besöka evenemang året om. Det visas en hel del idrottshändelser men det finns mer än bara idrott på Tele2 Arena. Världsartisten Celine Dion uppträdde på arenan tidigare under året och gav ett bejublat framträdande. Hon sjöng sina hits inför en fullsatt arena på 23 000 personer. Showen pågick i 2 timmar och 29 minuter och publiken fick vänta fram till extranumret för att höra monsterhiten “My heart will go on” från filmen Titanic. Under showen förklarade Celine Dion hur mycket hon beundrade Queens sångare Freddie Mercury och tillägnade en låt till hans ära. Tele2 Arena är en världsberömd sådan, den vann ett pris 2014 som årets arena i konkurrens med till exempel Madison Square Garden i New York.

Fakta om Friends Arena

Friends Arena invigdes år 2012 men arenan hette Swedbank Arena innan invigningen. Huvudsponsorn Swedbank bestämde sig för att byta namn strax innan arenan skulle invigas och skänkte namnrätten till stiftelsen Friends. Detta för att bidra till ett hållbart samhälle där stiftelsen skulle kunna få uppmärksamhet för sitt goda arbete. Det har funnits många historiska ögonblick på arenan genom åren. Ett av dem är fotbollsmatchen mellan Sverige och England där Sverige vann med 4-2. Under samma match utförde Zlatan sitt berömda cykelsparksmål och det slogs besökarrekord med 49 967 personer. Världsartisten Bruce Springsteen uppträdde med tre konserter under 2013 på arenan med det otroliga besökarantalet på 167 000 personer. Friends Arena är en inomhusarena med ett öppningsbart tak som fungerar som ett fönster mot himlen.