En man som tränar utomhus

De flesta av oss vet troligtvis redan hur viktigt det är att röra på sig. Träning får oss att må bättre såväl fysiskt som psykiskt och ökar chansen till ett långt och friskt liv. Det krävs inte speciellt mycket för att vår hälsa skall förbättras markant, det räcker egentligen utmärkt med en lite längre promenad per dag. Om du dessutom äter mycket grönsaker och annan proteinrik kost kommer du snart se stora förbättringar i ditt mående. Den stora boven, och anledningen till varför vi ofta missar den dagliga träningen, är bristen på tid. Det är många gånger svårt nog att hinna med såväl arbete som matlagning, rengöring och socialt umgänge, att dessutom trycka in ett träningspass kan vara omöjligt. Det är där träningsapparna kommer in i bilden. Dessa hjälper dig nämligen att genomföra ett helt träningspass, utan att du för den sakens skull behöver lämna ditt hem. Det blir inte mycket enklare än så!

Träna smart och spara tid

Det är mycket som skall hinnas med på en helt vanlig vardag, barnen skall till skolan och själv skall du spendera ett antal timmar på din arbetsplats. När arbetsdagen väl är slut skall barnen hämtas, maten lagas och tvätt läggas på plats. Men du kan vara lugn, du hinner träna oavsett. Idag finns det nämligen ett flertal appar som hjälper dig att träna hela kroppen på bara några minuter. Du kan till exempel använda dig utav “7 Minute Workout – Free daily fitness routines från Wahoo Fitness”. Denna app ger dig möjlighet att prova på två olika träningspass, för bara tio kronor kan du dessutom köpa till ytterligare pass. De två pass som redan ingår är dock mer än tillräckliga. Du kan även välja att ladda ner “7 minuter – Snabba träningspass från Passion4profession”. Här talar den peppande rösten dessutom svenska, något som är ett plus för den som inte vill koncentrera sig på språket när pulsen dunkar i öronen. Här ingår dessutom bakgrundsmusik under träningspasset, en fördel om du inte själv har tillgång till bra upptempolåtar.

Musik och roliga träningskläder

Om du ändå känner att det är tungt att komma igång kommer här ett litet tips. Bra musik och sköna träningskläder kommer göra träningspasset så mycket roligare. Du behöver inte investera i dyr musikutrustning eller träningskläder av ett speciellt varumärke, det viktigaste är att du känner dig pigg och bekväm. På Sambla kan du jämföra lån om du ändå är intresserad av ett par dyra högtalare eller kompressionstights av senaste modell. Tänk på att du inte nödvändigtvis måste genomgå ett träningspass uppbyggt av jobbiga övningar. Som tidigare nämnt räcker det alldeles utmärkt med en rask promenad, eller varför inte en joggingtur. “Runkeeper” har länge varit en populär app för joggare som vill mäta såväl sträckan som tiden. Appen ger dig också möjlighet till GPS-spårning, en funktion som låter dig följa din joggingtur på en inbyggd karta. Appen visar dig dina framsteg och gör det möjligt för dig att konkurrera med andra. Oavsett vilken app du väljer är det viktigt att du faktiskt rör på dig.